Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

O πρώτος αφρικανός αρχιμανδρίτης που ορκίσθηκε διδάκτορας Θεολογίας

 πηγή-φωτό: amen.gr
του Χάρη Ανδρεόπουλου

Ορκίστηκε προχθές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ο πρώτος αφρικανός Ορθόδοξος αρχιμανδρίτης ως διδάκτορας Θεολογίας με ειδίκευση στην Ιεραποστολή. Πρόκειται για τον 48χρονο αρχιμανδρίτη Αναστάσιο (Elekiah Andago Kihali) από τη Κένυα, που υπήρξε μαθητής και πνευματικοπαίδι του Πατριάρχη Αλβανίας κ. Αναστασίου και ο οποίος με επιβλέποντα της διδακτορικής του διατριβής τον καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας κ. Πέτρο Βασιλειάδη κατέστη διδάκτωρ, με θέμα διατριβής «Η Ορθόδοξη μαρτυρία στην Ανατολική Αφρική» (με έμφαση στη Κένυα, 1924 – 2008) . Αναμφίβολα πρόκειται περί σημαντικής εξέλιξης για την γηγενή ανάπτυξη της Ορθόδοξης αφρικανικής θεολογίας, εξέλιξη που αναμένεται να δρομολογήσει νέα δυναμική στην ανάπτυξη της Ορθόδοξης Θεολογίας και Ιεραποστολικής στη «μαύρη ήπειρο». 

Στη τελετή της αναγόρευσης του π. Αναστασίου, ως διδάκτορος, παραβρέθηκαν ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Αναστ. Μάνθος, η αντιπρύτανις κ. Α. Τσατσάκου,  ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής καθηγητής κ. Ιωαν. Κογκούλης, ο πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας κ. Πέτρος Βασιλειάδης και η γραμματέας του Τμήματος κ. Ελ. Παυλίδου – Βαρνάβα.


Ολόκληρο το άρθρο εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ