Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

Πρώτη φορά εφέτος το “Χριστός Ανέστη” από Ηρακλειώτη ιερέα στο μακρινό Κατάρ

Πηγή,ΦΩΤΟ: εφημερίδα "Πατρίς" Ηρακλείου, 2-4-2010

Για πρώτη φορά θα ηχήσει το «Χριστός Ανέστη» σε Ορθόδοξη Εκκλησία στο Κατάρ και, μάλιστα, από Ηρακλειώτη ιερέα. Ο π. Μακάριος, ο οποίος κατάγεται από το Χάρακα Μεσαράς, θα έχει την ευτυχία να ψάλει την Αναστάσιμη Ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ισαάκ του Σύρου και Αγίου Γεωργίου.

Τα Χριστούγεννα του 2004 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Κατάρ, όπου τον μετέθεσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Ορθοδόξων που ζουν στο εμιράτο. Πρόκειται για 2.800 ψυχές, Έλληνες, Κύπριους, Ρώσους, Ρουμάνους, Σέρβους, Βούλγαρους, αραβόφωνους , από την Ορθόδοξη Εκκλησία ανά τον κόσμο. Πριν από το Κατάρ, υπηρετούσε στην Ιορδανία και νωρίτερα στα Ιεροσόλυμα, την έδρα του Πατριαρχείου.
  • Δείτε ολόκληρο άρθρο της Κατερίνας Μυλωνά (και τη συνέντευξη του π. Μακαρίου) στην εφημ. "Πατρίς" του Ηρακλείου, πατώντας εδώ.


2 σχόλια:

nerzack είπε...

Ωραίο και το θέμα του ποστ, και το νέο θέμα του μπλογκ! Ίσως σε ενδιαφέρει ότι αν προσθέσεις τον κώδικα target="_blank" μέσα σε ένα σύνδεσμο, αυτός ανοίγει σε νέα καρτέλα (ή νέο παράθυρο, αν δεν υπάρχουν καρτέλες). Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ-gvardavas είπε...

Αληθώς Ανέστη. Να είσαι καλά.

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ