Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

(ΑΜΗΝ):Τα σκοπιανά δικαστήρια καταδικάζουν και πάλι σε φυλάκιση τον κανονικό Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη

Απο το "Αμήν":
Τα σχόλια περιττεύουν...Θαυμάστε χώρα που θέλει να μπει και στην ΕΕ (τρομάρα της!)

Ανακοινωθέν Ι. Αρχιεπισκοπής Αχρίδας

Λαμβάνοντας υπ` όψη την μακράν δίωξη της Ι. Αρχιεπισκοπής Αχρίδος στην ΠΓΔΜ, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει, λόγω των συνεχιζόμενων παραβιάσεων των θρησκευτικών και πολιτικών δικαιωμάτων, με την οποία η χώρα μας έχει γίνει γνωστή στον κόσμο, όπως και η διπλή άρνηση να νομιμοποιήσουν την Ι. Αρχιεπισκοπή Αχρίδος ως Εκκλησία στην ΠΓΔΜ, για αυτούς που γνωρίζουν τα πράγματα ήταν σαφές ότι το εφετείο των Σκοπίων θα επιβεβαιώσει την ποινική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστήριου στο Βέλες στο κατηγορητήριο, το οποίο η σχισματική λεγόμενη «μακεδονική εκκλησία» εγείρει κατά του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος και Μητροπολίτη Σκοπίων κ.κ.Ιωάννη.
Μετά από δυο απελευθερωτικές αποφάσεις για την ίδια πράξη, μια διαδικασία που πήρε επτά ολόκληρα χρόνια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης καταδικάζεται σε φυλάκιση για περίοδο δύο ετών και έξι μήνες για εγκληματική πράξη «κατάχρηση χρημάτων», και να επιστρέψει στην σχισματική εκκλησία 240.000 ευρώ.
Χώρα που δεν έχει θρησκευτική ελευθερία, δεν μπορεί να έχει  ελεύθερη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Συμπεράσματα τα οποία εκφράζουν τακτικά εκπρόσωποι των ΗΠΑ και της ΕΕ σχετικά με τα πολιτικοποιημένα και διεφθαρμένα δικαστικά όργανα της ΠΓΔΜ βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην συμπεριφορά που η κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία έχουν προς τους πιστούς της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, και ιδιαίτερα προς τον Αρχιεπίσκοπο της. Δεν υπάρχει άνθρωπος, όχι μόνο έξω από τη χώρα μας, όπου πολλοί έχουν μάθει την αλήθεια νωρίτερα, αλλά και μέσα στην ΠΓΔΜ, ο οποίος δεν γνώριζε ότι η δίωξη του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη και τα μέλη της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος έχουν μόνο πολιτικό και όχι ποινικό χαρακτήρα.
Όλη την προπαγάνδα που συνεχώς πραγματοποιείται από την κυβέρνηση να υποτιμήσει το Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη και την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος στην πραγματικότητα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, και  παρακίνησε τους πολίτες της χώρας μας να ενδιαφέρονται περισσότερο για το πρόβλημα και γρήγορα να συνειδητοποιήσουν ότι «η ενοχή» του  Αρχιεπίσκοπου Ιωάννη είναι που αποκατέστησε την ενότητα με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και επέλυσε το μακρόχρονο πρόβλημα του σχίσματος στην ΠΓΔΜ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης είναι εκτός της ΠΓΔΜ, όπου έλαβε την είδηση της επιβεβαίωσης της ποινής από το εφετείο δικαστήριο, και με τη βοήθεια του Θεού θα σηκώσει και αυτό το σταυρό, αν αυτό συμβάλλει στην  ενότητα της Εκκλησίας, στην πρόοδο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του λαού για το πρόβλημα, αλλά και θα προσευχηθεί και θα κάνει τα πάντα, όπως και ο Χριστός προσευχόταν πριν από τον σταυρό του, να «παρελθεί το ποτήριον τούτο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ