Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Βαφτίστηκε χριστιανός και τον απαρνήθηκαν οι δικοί του


Πηγή: εφημερίδα Ο ΧΡΟΝΟΣ,17.10.2009 
«Zω με τα χάπια, όποιος με σέβεται και μ’ αγαπάει να με βοηθήσει, έχω ανάγκη 2000 ευρώ», μιλά και κλαίει ένας νέος άνθρωπος που σίγουρα θέλει υποστήριξη

της Μελαχροινής Μαρτίδου
"Είμαι σε αδιέξοδο, θα αυτοκτονήσω, χρωστάω, θέλω να τους πληρώσω τους ανθρώπους, να κυκλοφορώ με το κεφάλι ψηλά, να δει κοντά μου μια άσπρη μέρα η κοπέλα μου". Ο Παναγιώτης δούλευε συστηματικά σαν μπογιατζής και τα έφερνε βόλτα, μια χαρά μέχρι που τον χτύπησε η αρρώστια. Ο ίδιος είναι μόνος, αφού από τότε που βαφτίστηκε τον απαρνήθηκαν όλοι οι μουσουλμάνοι συγχωριανοί του ακόμη κι οι γονείς του κι έτσι είναι ξεκρέμαστος και ζει σε πελάγη απόγνωσης.

Πιστεύει ότι θα βοηθηθεί καλύπτοντας τις τρύπες που άνοιξε με 2000 ευρώ να ανασάνει.
«Να μου δώσουν από ένα ευρώ οι χριστιανοί να μαζευτούν αυτά τα λεφτά τα έχω ανάγκη», λέει και ξαναλέει, ενώ δακρύζει. Δύο χρόνια περνώ τρομακτικές δυσκολίες.
Ντρέπομαι που έρχομαι να σας το πω, αλλά έχω ανάγκη, ζητιανεύω είμαι άρρωστος. Είμαι διατεθειμένος να δώσω και το νεφρό μου αν χρειαστεί. Τώρα υποστηρίζεται από φάρμακα, αλλά η ζωή έχει και άλλες απαιτήσεις. Τις κάλυπτε με δανεικά που πρέπει να επιστρέψει.
Η περίπτωση του Παναγιώτη πρέπει να προσεχθεί από μια κοινωνική υπηρεσία να τον φροντίσει και να του δώσει κατευθύνσεις στην ζωή του και λύσεις στα προβλήματά του. Δεν μπορεί να είμαστε μια κοινωνία ανάλγητη κι απαθής στο δράμα ενός ανθρώπου που πληρώνει τις επιλογές του και μάλιστα λέει ότι η ζωή του δεν έχει -με αυτές τις συνθήκες- νόημα και περιεχόμενο και θέλει να την τερματίσει…
Αλίμονο να φθάνει κανείς σ’ αυτή την απόγνωση χτυπώντας την πόρτα ενός μέσου ενημέρωσης για να βγάλει στην φόρα το πρόβλημα και τα αδιέξοδά του. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Παναγιώτη σε όποιον θα μπορούσε να βοηθήσει είναι στην διάθεση της εφημερίδας μας.1 σχόλιο:

Αναστασία είπε...

Καλό θα ήταν να απευθυνθεί στον τοπικό επίσκοπο.

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ