Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Δύσκολες ώρες για τον μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Άνθιμο

 Πηγή: εφημερίδα  ΠΑΤΡΙΣ  Ηρακλείου,14-11-2009

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Άνθιμου, ο οποίος πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και υποβλήθηκε την περασμένη Τρίτη σε ακρωτηριασμού του κάτω άκρου.
Εδώ και ενάμιση μήνα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και δεν έχουν λείψει λεπτό από το πλευρό του ιερείς της Κρήτης.
«Τον αγαπώ και τον συμπονώ», είπε στην «Π» ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος. Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στέλνει ο λαός του Ρεθύμνου και τοπικοί άρχοντες που εκφράζουν με διάφορους τρόπους τη συμπαράστασή τους.

 
πηγή: Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου, 14-11-2009
 
Της Κατερίνας Μυλωνά

Δύσκολες ώρες περνά ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Άνθιμος, ο οποίος τον τελευταίο ενάμιση μήνα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ πριν από χρόνια είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Την 1η Οκτωβρίου εισήχθη στο ΠΑΓΝΗ καθώς εμφάνιζε υψηλές τιμές σακχάρου, γεγονός που, παράλληλα με τη νεφρική ανεπάρκεια που έχει, επιδείνωνε σημαντικά την κατάσταση της υγείας του.
Την περασμένη Τρίτη εισήχθη στο χειρουργείο και υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό κάτω άκρου (από την κνήμη).
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα νοσηλεύεται σε θάλαμο του ΠΑΓΝΗ, είναι υπό συνεχή παρακολούθηση και, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται σταδιακά. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει το πότε θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άνθιμος κρατά το δικό του σταυρό», είπαν στην «Π» ιεράρχες της Κρήτης, οι οποίοι τον επισκέπτονται συνεχώς και βρίσκονται στο πλευρό του.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος είχε επισκεφθεί το Μητροπολίτη στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση και σκοπεύει να τον δει από κοντά τις επόμενες ώρες. “Τον αγαπώ και τον συμμερίζομαι, όλοι τον συμπονούμε, είναι μια ώρα δύσκολη για εκείνον”, είπε στην “Π” ο κ. Ειρηναίος.


Επίσης δέχεται διαρκώς τις ευχές όλου του Ρεθυμνιώτικου λαού και της Κρήτης γενικότερα καθώς και των τοπικών αρχόντων οι οποίοι με διάφορους τρόπους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και εύχονται η περιπέτεια της υγείας του να έχει αίσιο τέλος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ