Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Ψήφισμα του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων για την εκδημία του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού ΝεκταρίουΤο Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων, οι θεολόγοι της Κρήτης, με πολλή οδύνη πληροφορηθήκαμε την εκδημία προς τον Κύριο του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου.

Ο εκλιπών ήταν διακεκριμένος ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και ειδικότερα της Εκκλησίας Κρήτης, άξιος ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, αποτελεσματικός και δημιουργικός εκκλησιαστικός ηγέτης, λόγιος θεολόγος και εκκλησιαστικός συγγραφέας. Ήταν προσηλωμένος στις αξίες της πνευματικής παράδοσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης. Εργάστηκε με όραμα και ζήλο για την προαγωγή της εκκλησιαστικής και πνευματικής παράδοσης του τόπου μας. Ήταν ιεροπρεπής, ασκητικός, ειρηνικός, προσηνής και αγαπητός σε όλους. Διακρινόταν από εκκλησιαστική παρρησία, ευθυκρισία και σθένος κατά την πολυσχιδή διακονία και μαρτυρία του.

Οι θεολόγοι της Κρήτης είμαστε ευγνώμονες για την έμπρακτη αγάπη του, την οποία εκδήλωνε ποικιλοτρόπως. Ιδιαιτέρως αναφερόμαστε στην οργάνωση και φιλοξενία συνεδρίων του Συνδέσμου και άλλων πνευματικών εκδηλώσεων υψηλού κύρους στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου. Αγαπούσε όλους τους θεολόγους, ενθάρρυνε τα ενδιαφέροντά τους και τη διακονία τους, καθώς επίσης ενδιαφερόταν πάντοτε για τα ζητήματα γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Παρά την πρόωρη και αδόκητη διακοπή της εν ζωή προσφοράς του, άφησε αξιόλογο έργο στη Μητρόπολή του και την Εκκλησία της Κρήτης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομοφώνως τα παρακάτω:
  1. Να εκφράσει συλλυπητήριες ευχές στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και στους οικείους του εκλιπόντος Ιεράρχου.
  2. Να δημοσιευθεί το παρόν στα μέσα ενημέρωσης.
  3. Να συμμετέχει σύσσωμο στην εξόδιο Ακολουθία και στις εκδηλώσεις πένθους της Εκκλησίας.

Ευχόμαστε ο Κύριος Ιησούς Χριστός να τον κατατάξει στη Χώρα των Ζώντων και να αναδείξει τη μνήμη του αιώνια.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                       Η Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Στριλιγκάς                                              Ιορδάνα Δούκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ