Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Έκκληση να επιστραφούν τα λείψανα του Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου


Της ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ

"Κάποιος χωριανός είδε παραβιασμένη την πόρτα του ιερού ναού και με ενημέρωσε. Έχουμε στενοχωρηθεί πάρα πολύ για την κλοπή των λειψάνων και παρακαλώ πολύ οποιονδήποτε γνωρίζει το παραμικρό ή και τον ίδιο που έκανε αυτή την πράξη, τον ικετεύω να μας ενημερώσει όπως μπορεί για το που είναι τα λείψανα. Εγώ προσωπικά του υπόσχομαι ότι όσο μπορώ δεν θα αποκαλύψω τα στοιχεία του, εγγυώμαι ότι θα τον βοηθήσω όπως μπορώ αρκεί να επιστρέψει τα λείψανα, που βρίσκονται στον ναό από το 2007 τον Αύγουστο όπότε και έγιναν τα εγκαίνια από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Για εμάς ο Αθανάσιος Πατελάρος είναι πολύ σημαντικός. Με πολύ μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να φέρουμε εδώ τα λείψανα του. Μας πληγώνουν τέτοιες ενέργειες και κάνουμε έκκληση σε όποιον τα πήρε να τα επιστρέψει", αναφέρει μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ο πατέρας Δαυίδ εξηγώντας τη σημασία των ιερών λειψάνων για τους κατοίκους του χωριού Αξού αλλά και ολόκληρο το νησί. Έκκληση σε εκείνους που άρπαξαν τα λείψανα του Αγίου Αθανασίου του Πατελάρου, να τα επιστρέψουν, απευθύνουν όμως και οι κάτοικοι υπογραμμίζοντας τα θρησκευτικά τους αισθήματα αλλά και τον αγώνα που έκαναν προκειμένου να κατασκευάσουν στη χάρη του αγίου το ναό και στη συνέχεια να μεταφέρουν σε αυτόν μέρος των λειψάνων του.
Ο πατέρας Δαυίδ μάλιστα, ο εφημέριος της Αξού, πεζός χτενίζει σπιθαμή προς σπιθαμή το χωριό και τους γύρω δρόμους μήπως και βρει πουθενά πεταμένα τα λείψανα...

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ