Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου για το "Φανερό Δείπνο" της Ένωσης Αθέων


Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου εξ αφορμής δημοσιευμάτων περί διοργανώσεως από την Ένωση Αθέων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος -μεταξύ αυτών και στην πόλη μας- «Φανερού Δείπνου» κρεατοφαγίας την Μεγάλη Παρασκευή 29-4-2016 επιθυμεί να επισημάνει τα εξής:

α. Η νηστεία της Μεγάλης Παρασκευής, προτείνεται από την Εκκλησία προς τα μέλη της ως οδός σωτηρίας και ομοιώσεως προς τον Χριστό και δεν περιορίζεται μόνον στην αποχή από τις τροφές, αλλά έχει έναν ευρύτερο χαρακτήρα: είναι «παθών αποχή, επιθυμιών χωρισμός, καταλαλιάς, ψεύδους και επιορκίας» σύμφωνα με τον ιερό υμνογράφο.

β. Όλη η παράδοση και η ζωή της εκκλησίας βιώνεται από τον άνθρωπο ελεύθερα. Ο χριστιανός με ελευθερία έρχεται να ταυτίσει το θέλημά του με τις εντολές του Θεού, πρώτη από τις οποίες σύμφωνα με το βιβλίο της Γενέσεως είναι η νηστεία. Όλη η αγωγή της Εκκλησίας είναι αγωγή ελευθερίας, αφού βασίζεται στην πρόσκληση του Κυρίου «όστις ΘΕΛΕΙ οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον Σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι» (Μρκ. 8.34 -9.1).

γ. Υπό το πρίσμα των ανωτέρω η Εκκλησία σέβεται την επιλογή του καθενός να νηστέψει ή να μην νηστέψει, να πιστεύει ή να μην πιστεύει. Όμως η πραγματοποίηση και η δημοσιοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων προκαλεί τον λαό.Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ