Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η ΔΙΣ για την Κάρτα του Πολίτη

Πηγή:  amen.gr

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο απεστάλη έγγραφο του Εξοχωτάτου Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκεντρώσεως και Ηλεκτρονικής Διακυβερνήσεως κ. Γεωργίου Ντόλιου, στο οποίο αναφέρει ότι ενημερώθηκαν τα Μέλη τής Ειδικής Επιτροπής για την μελέτη θεμάτων Εκκλησίας - Πολιτείας, ότι η Κάρτα του Πολίτη δεν θα περιλαμβάνει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν θα περιλαμβάνει γραμμωτό κώδικα (barcode), ούτε οποιονδήποτε συμβολικό αριθμό. Το έγγραφο αυτό αποτελεί την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε προηγούμενη Επιστολή της Ειδικής Επιτροπής, της Ιεράς Συνόδου, για την μελέτη σχετικά με την έκδοση της Κάρτας του Πολίτη.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε :

– Από την Έκθεση την οποία υπέβαλε η Συνοδική Επιτροπή επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος περί του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ» για τους νέους των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 7 έως 14 Μαΐου 2011.

– Από την Έκθεση την οποία υπέβαλε η Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων περί της Διορθοδόξου Προπαρασκευαστικής Επιτροπής, η οποία συνήλθε στο Chambésy της Ελβετίας από 21 έως 26 Φεβρουαρίου 2011.

– Από την Έκθεση την οποία υπέβαλε η Συνοδική Επιτροπή επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου σχετικά με την Ημερίδα με θέμα : «Προοπτικές αναβαθμίσεως της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως», η οποία πραγματοποιήθηκε στην εν Αθήνα την 3η Μαΐου 2011.

– Από την Έκθεση πεπραγμένων την οποία υπέβαλε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή περί Γυναικείων Θεμάτων, σχετικά με την διεξαχθείσα, από 3 έως 4 Ιουνίου 2011, «Δ Συν­δι­ά­σκεψη Γυναικών - Εκπροσώπων Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

– Από την Έκθεση την οποία υπέβαλε η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων σχετικά με την εκδήλωση – παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εορτασμού της «Παγκόσμιας ημέρας του Μετανάστη», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 9 Μαΐου 2011.

– Από την Έκθεση την οποία υπέβαλε η Επιτροπή για την Παιδεία και την Νεότητα σχετικά με την Συνάντηση Εκπροσώπων των Θεολογικών Σχολών και των Θεολογικών Ενώσεων και Συνδέσμων με θέμα : «Οι εξελίξεις περί του μαθήματος των Θρησκευτικών και ειδικώτερον περί των ωρών διδασκαλίας αυτού εις το Λύκειον».

– Από την Έκθεση την οποία υπέβαλε ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Συνεργάτης του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την Ομάδα Εργασίας περί θεμάτων Εκπαιδεύσεως, της Επιτροπής «Εκκλησία και Κοινωνία» του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε :

– Τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου Παύλου, με την συμμετοχή των Μελών της Ιεράς Συνόδου, ως ακολούθως :

στον Εσπερινό, ο οποίος θα τελεσθεί την 28η Ιουνίου 2011, στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου οδού Ψαρών, Αθηνών καθώς και στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου Κορίνθου,

στην Θεία Λειτουργία η οποία θα τελεσθεί την 29η Ιουνίου 2011, στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου οδού Ψαρών, Αθηνών καθώς και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Πνύκα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :

– Τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2011. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 833 και το ποσό ανέρχεται στα 169.316,00 €.

– Την σύσταση και λειτουργία του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΡΟΡΡΗ "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"» της Ιεράς Μητροπόλεως Μαν­τι­νείας και Κυνουρίας.

– Την σύσταση και λειτουργία του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος : «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ» εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ».

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ» εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ». Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους. Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

Αρχείο

Φίλοι κι αδελφοί

Παναγία Οδηγήτρια του Balamand (Λίβανος)

Παναγία Οδηγήτρια του Balamand (Λίβανος)

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, Ψυχὴ καὶ Χριστὸς σᾶς χρειάζεται...

Τοῦτο σᾶς λέγω πάλιν καὶ σᾶς παραγγέλλω: κἂν ὁ οὐρανὸς νὰ κατέβη κάτω κἂν ἡ γῆ νὰ ἀνέβη ἀπάνω κἂν ὅλος ὁ κόσμος νὰ χαλάση καθὼς μέλλει νὰ χαλάση σήμερον αὔριον, νὰ μὴ σᾶς μέλη τί ἔχει νὰ κάμη ὁ Θεός. Τὸ κορμὶ ἂς σᾶς τὸ καύσουν, ἂς σᾶς τὸ τηγανίσουν, τὰ πράγματά σας ἂς σᾶς τὰ πάρουν, μὴ σᾶς μέλη, δῶστε τα, δὲν εἶναι ἐδικά σας. Ψυχὴ καὶ Χριστὸς σᾶς χρειάζεται. Ἐτοῦτα τὰ δύο ὅλος κόσμος νὰ πέση, δὲν ἠμπορεῖ νὰ σᾶς τὰ πάρη, ἔξω ἂν τύχη καὶ τὰ δώσετε μὲ τὸ θέλημά σας. Αὐτὰ τὰ δύο νὰ τὰ φυλάγετε νὰ μὴν τύχη καὶ τὰ χάσετε.

Ἅγιος Κοσμᾶς Αἰτωλός, Διδαχὴ Γ' (ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ Ἰωάννη Β. Μενούνου, Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ Διδαχὲς καὶ Βιογραφία, ἐκδόσεις Ἀκρίτας, ζ' ἔκδοση, Ἀθήνα 2004, σελ.154)

Επισκέπτες από 17/9/2009

Free counters!

ΠΕΡΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Περί θεολογίας

Περί θεολόγων και Θρησκευτικών

ΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Θ. Ι. ΡΗΓΙΝΙΩΤΗ «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΘΕΟ»

Κ. ΤΣΑΤΣΟΣ, ΠΕΡΙ "ΕΙΔΙΚΩΝ"

Τοῦτο εἶναι τὸ δρᾶμα τῆς ἐποχῆς μας: ὅτι ἡ πρόοδος της δὲν βρίσκεται στὰ χέρια τῶν πνευματικῶν ἀνθρώπων, ἀλλὰ τῶν εἰδικῶν, ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι πνευματικοὶ ἄνθρωποι.

Κωνσταντίνος Τσάτσος, Ἀφορισμοὶ καὶ διαλογισμοί, τέταρτη σειρά, εκδ. Βιβλ. τῆς Ἑστίας, Ἀθήνα 1972, σελ. 92.

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Μετεωρίτικη Βιβλιοθήκη

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΟΠΟΣ

Αξίζει να διαβάσετε

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ