Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

(ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ): ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Εκ του ιστολογίου του Προσκυνητή:


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα γελάσεις νομίζω με αυτό το σχόλιο> ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ-gvardavas είπε...

Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Να είστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να πληροφορήσω ότι η εικόνα αυτή, κατά τη γνώμη μου, έχει δημοσιευτεί αρχικά στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα της Αδελφότητας Αγίου Μωυσή του Αιθίοπα, που υπάγεται στην OCA (Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική υπό το πατριαρχείο Μόσχας). Πρωτεργάτης της ο νέγρος ορθόδοξος π. Μωυσής Μπέρυ, ιεραπόστολος ιδίως μεταξύ των εγχρώμων. Ιδού η διεύθυνση: http://www.mosestheblack.org/.
Εδώ είναι η εικόνα και έχει και βίους των αγίων: http://www.mosestheblack.org/home2.html.
Και εδώ στα ελληνικά η τρομερά ενδιαφέρουσα (συγκινητική για μένα) πολυτάραχη ιστορία του π. Μωυσή, πώς έγινε ορθόδοξος και τι κάνει: http://www.oodegr.com/oode/ierapostoli/empeiries/afroamerikanos1.htm.
Θα πρέπει βέβαια να πω ότι ίσως ο π. Μωυσής υπερβάλλει κάπως απεικονίζοντας ως μαύρους ΟΛΟΥΣ τους γνωστούς αγίους της Β. Αφρικής, όπως τους Αιγύπτιους αγίους Μ. Αντώνιο, Μηνά, Αικατερίνα, Μαρία την Αιγυπτία, Ονούφριο κ.π.ά. Οι Αιγύπτιοι του 4ου ή 5ου αι. μαύροι ήταν; Ομολογώ πως δεν ξέρω... Ίσως νομιμοποιείται να το κάνει, ακόμη κι αν ήταν λευκοί, κατά το μαύρο ή κίτρινο Χριστό, που ζωγραφίζουν οι αντίστοιχοι αδελφοί μας. Δε θέλω να το σχολιάσω αρνητικά, απλά μεταφέρω μια άποψη.
Οι άγιοι, λέω για το 1ο μήνυμα, πάντα βοηθούν - αλλά δε βοηθούν πάντα με τον τρόπο που θέλουμε εμείς. Κουράγιο λοιπόν και επιμονή στην προσευχή. Ίσως βοηθήσει η μελέτη των βιβλίων του γέροντα Σωφρόνιου "Περί Προσευχής" ή το "Ο άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης" (στη δημοτική, ενώ το άλλο είναι απλή καθαρεύουσα). Τα συνιστώ με αγάπη

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ-gvardavas είπε...

@ Ανώνυμε,
σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πληροφορίες και το ενδιαφέρον σχόλιο. Να είστε καλά.

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ