Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Ανθολόγιον 42: Θ. Ι. Ζιάκας

Στην πραγματικότητα οι Έλληνες προσέλαβαν τον ευαγγελικό Λόγο, επειδή απαντούσε στα μεταατομικά υπαρκτικά τους ερωτήματα, τα οποία είχαν ωριμάσει χάρη στην κρίση της ελληνικής εξατομίκευσης.4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρόσφορο έδαφος

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ-gvardavas είπε...

Μεγάλο θέμα η κρίση της εξατομίκευσης. Έβαλα το συγκεκριμένο απόσπασμα επειδή κάποιοι διανοούμενοι στην Ελλάδα την επικαλούνται τόσο όψιμα.

Ανώνυμος είπε...

κάτι παρόμοι έχω γράψει και γω για τα μωσαικά,ήθελα την γνώμη σου.το κείμενο μου είναι στα αγγλικά.βασικά θα συμφωνούσες στο ότι στην Κύπρο δεν θα ονομάζαμε τα μωσαικά @ρωμαικά@ αλλά κυπριακά επί ρωμαικών χρόνων απο την στιγμή που η Κύπρος ήταν ήδη ένας χώρος @ελληνικός@ δηλ.είχε διοχετευτεί στην κουλτούρα της το @ρωμαικό στοιχείο@ που δεν είναι άλλο παρά @το ελληνικό@ που εξαπλώθηκε στον κόσμο μέσω της ρώμης.κάπου πέφτω έξω,περιμένω άποψη σου>)

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ-gvardavas είπε...

@ Maggie
Η παράθεση είναι από το βιβλίο του Θ.Ι.Ζιάκα "Πέρα από το άτομο-το αίνιγμα της ελληνικής ταυτότητας Γενική εισαγωγή".Το θέμα που βάζετε στο τραπέζι είναι κάπως εξειδικευμένο(με την έννοια ότι αφορά τον τομέα της ιστορίας της τέχνης, που δεν τον γνωρίζω καθόλου).Από κει και πέρα και στο λεγόμενο "ελληνικό ζήτημα" υπάρχουν πολλές "σχολές σκέψεις"(να το πω έτσι). Η διατύπωση σας με βρίσκει σύμφωνο. Ωστόσο ομολογώ ότι δεν το έχω ψάξει το θέμα.

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ