ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ-ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

«Δεν διδάσκουν τα Θρησκευτικά»

[Με αφορμή το άρθρο «Δεν διδάσκουν τα Θρησκευτικά» του Απ. Λακασά (Καθημερινή, 2/8/2024)]


Τη γνώμη μου για την ΠΕΘ την έχω εκφράσει επανειλημμένως. Εδώ όμως έχει δίκιο. Το μάθημα των Θρησκευτικών, κατά γενική ομολογία, διδάσκεται πλημμελώς στο δημοτικό, ή ακόμα χειρότερα, δεν διδάσκεται καθόλου.

[Τα αυθαίρετα συμπεράσματα του δημοσιογράφου δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική].



4/8/2024
Γ.Μ.Β.

4 σχόλια:

  1. Γιώργο, καλησπέρα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει συνολική εικόνα αν και πως διδάσκονται τα Θρησκευτικά στο Δημοτικό. Η επίθεση που κάνει η ΠΕΘ στους δασκάλους είναι απαράδεκτη. Με εκτίμηση, Θανάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει συνολική εικόνα. Ωστόσο είναι κοινός τόπος ότι διδάσκονται πλημμελώς. Δεν ξέρω αν το απώτερο κίνητρο της ΠΕΘ είναι η ανάδειξη του αιτήματος για πρόσληψη θεολόγων στα Δημοτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ανάδειξη του αιτήματος για να προσληφθούν θεολόγοι στα Δημοτικά σχολεία είναι Γιώργο. Κι αυτή η εμμονή της ΠΕΘ δεν με βρίσκει σύμφωνο. Η λύση του προβλήματος της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο Δημοτικό άλλου πρέπει να αναζητηθεί: στην επιμόρφωση των δασκάλων. Αλλά επιμόρφωση ουσιαστική κι όχι επιφανειακή. Κάτι έγινε το 2016, αλλά το ΣτΕ τα ακύρωσε όλα. Ας σκεφτούμε, επίσης, και το εξής: επί δεκαπέντε συνεχή χρονιά το μάθημα μας βρίσκεται σε απανωτές αλλαγές. Πώς να διδαχθεί όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα του χαρακτήρα και της φιλοσοφίας του; Δεν φταίνε οι δάσκαλοι. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επί της ουσίας δεν διαφωνούμε. Ούτε εγώ θεωρώ λυσιτελές να προσληφθούν στα Δημοτικά οι θεολόγοι. Το ζήτημα είναι να γίνεται το μάθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή