ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ-ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ανθολόγιον 42: Θ. Ι. Ζιάκας

Στην πραγματικότητα οι Έλληνες προσέλαβαν τον ευαγγελικό Λόγο, επειδή απαντούσε στα μεταατομικά υπαρκτικά τους ερωτήματα, τα οποία είχαν ωριμάσει χάρη στην κρίση της ελληνικής εξατομίκευσης.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/6/10 22:29

    πρόσφορο έδαφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλο θέμα η κρίση της εξατομίκευσης. Έβαλα το συγκεκριμένο απόσπασμα επειδή κάποιοι διανοούμενοι στην Ελλάδα την επικαλούνται τόσο όψιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/6/10 10:47

    κάτι παρόμοι έχω γράψει και γω για τα μωσαικά,ήθελα την γνώμη σου.το κείμενο μου είναι στα αγγλικά.βασικά θα συμφωνούσες στο ότι στην Κύπρο δεν θα ονομάζαμε τα μωσαικά @ρωμαικά@ αλλά κυπριακά επί ρωμαικών χρόνων απο την στιγμή που η Κύπρος ήταν ήδη ένας χώρος @ελληνικός@ δηλ.είχε διοχετευτεί στην κουλτούρα της το @ρωμαικό στοιχείο@ που δεν είναι άλλο παρά @το ελληνικό@ που εξαπλώθηκε στον κόσμο μέσω της ρώμης.κάπου πέφτω έξω,περιμένω άποψη σου>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Maggie
    Η παράθεση είναι από το βιβλίο του Θ.Ι.Ζιάκα "Πέρα από το άτομο-το αίνιγμα της ελληνικής ταυτότητας Γενική εισαγωγή".Το θέμα που βάζετε στο τραπέζι είναι κάπως εξειδικευμένο(με την έννοια ότι αφορά τον τομέα της ιστορίας της τέχνης, που δεν τον γνωρίζω καθόλου).Από κει και πέρα και στο λεγόμενο "ελληνικό ζήτημα" υπάρχουν πολλές "σχολές σκέψεις"(να το πω έτσι). Η διατύπωση σας με βρίσκει σύμφωνο. Ωστόσο ομολογώ ότι δεν το έχω ψάξει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή