ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ-ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2025

Πέθανε ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης

 πηγή: orthodoxia.info





Την τελευταία του πνοή άφησε στην Ρόδο όπου βρισκόταν στο πλαίσιο συνεδρίου ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης. Ένας από τους πλέον σημαντικούς εκφραστές της σύγχρονης θεολογικής επιστήμης με πολύπλευρο έργο ο οποίος είχε διατελέσει Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής αλλά και Διευθυντής του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Θρησκευτικού Φονταμενταλισμού.




Διαβάστε περισσότερα εδώ.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/8/25 20:28

    Συγκινητική είδηση. Κατ' εμέ: αμφιλεγόμενος, αλλά αξιοπρόσεκτος. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη απώλεια για τη θεολογία. Σπουδαίος θεολόγος, συνεχιστής του Ματσούκα. Αυτό το "αμφιλεγόμενος" ειλικρινά δεν το κατανοώ. Όλοι οι μεγάλοι είναι για κάποιους "αμφιλεγόμενοι". Εδώ δεν τη γλίτωσαν ο Γιανναράς και ο Ζηζιούλας, θα τη γλιτώνε ο Σταμούλης; Αιωνία η μνήμη του!

      Διαγραφή
  2. "Ύλη αδίδακτη ο θάνατος", αγαπητέ/ή ανώνυμε/η, κατά τον πάντα ευαίσθητο και της "θεολογίας του κάλλους" Χρυσόστομο Σταμούλη! Το "αμφιλεγόμενος" εύκολα το λέτε, ως "ανώνυμος/η". Τους ανώνυμους και τις ανώνυμες ουδέποτε τους/τις έλαβα υπόψη. Πομφόλυγες τα σχόλιά τους. Όμως, "εδώ σε θέλω κάβουρα...". Έχετε τα κότσια να αναμετρηθείτε με όνομα και επώνυμο να εκτεθείτε στη δημοσιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλόν Παράδεισο να έχει. Κατά συγκυρίαν, τέτοια εποχή -- καλοκαίρι πριν σαράντα χρόνια -- είχε πεθάνει στο Βερολίνο υπό ανάλογες συνθήκες και ο αείμνηστος καθηγητής της Θεολογικής του ΑΠΘ Βασίλης Στογιάννος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή