Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους και το ερώτημα του χωρισμού" την Τετάρτη 23/11/2016 στην Αθήνα

Το βασικό μοτίβο κάθε δημόσιας και ιδιωτικής συζήτησης για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους είναι η παραπληροφόρηση για τα πραγματολογικά δεδομένα: η ραδιο-αρβύλα, οι μισές αλήθειες, τα ανακριβή στοιχεία, οι φαντασιώσεις. Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στις 7.30 μ.μ., ο Σωτήρης Μητραλέξης, επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Πόλεως, Κωνσταντινούπολη και ερευνητικός εταίρος στο Πανεπιστήμιο του Winchester, θα προσπαθήσει να βάλει σε μια σειρά πτυχές των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους (συνταγματικές σχέσεις, μισθοδοσία, περιουσία, φορολογία, μάθημα θρησκευτικών) και να συζητήσει τα ενδεχόμενα μελλοντικής μετεξέλιξής τους. Βάση γι' αυτό θα αποτελέσει το βιβλίο που επιμελήθηκε, «Απελευθέρωση της Εκκλησίας από το Κράτος: οι σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους και η μελλοντική μετεξέλιξή τους» (εκδόσεις manifesto, Αθήνα 2015), οι δημοσιευθείσες εργασίες «Το μάθημα των Θρησκευτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση» (Σεπτέμβριος 2016) και «Η μισθοδοσία του κλήρου στην Ελλάδα και η συνάρτησή της με την εκκλησιαστική περιουσία» (Νοέμβριος 2016), καθώς και το ετοιμαζόμενο νέο βιβλίο «Σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους: Τί συμβαίνει στην Ευρώπη, τί συμβαίνει στην Ελλάδα. Μισθοδοσία, περιουσία, φορολογία, θρησκευτικά». Η συζήτηση με το κοινό θα αποτελέσει βασικό στοιχείο της εκδήλωσης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ