Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Θεολογική ημερίδα για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Ρέθυμνο το Σάββατο 16/4/2016Παγκρήτια θεολογική ημερίδα με θέμα «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας» προγραμματίζει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων, το Σάββατο 16 Aπριλίου 2016, ώρα 18.00-20.40, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, στο Ρέθυμνο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πραγματοποιείται με τη στήριξη και φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

Όπως είναι γνωστό, η Ορθόδοξη Εκκλησία προσμένει τη μεγάλη ιστορική στιγμή να συνέλθει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, από 16-27 Ιουνίου, στην Κρήτη. Η σύγκληση της Συνόδου είναι σπουδαίο εκκλησιαστικό γεγονός το οποίο ανέμεναν οι χριστιανοί επί αιώνες. Η τιμή και η ευθύνη για την Εκκλησία της Κρήτης είναι μεγάλη, αφού η Σύνοδος πρόκειται να συνέλθει στη Μεγαλόνησο. Όπως έχει αποφασιστεί κατά τις προσυνοδικές διασκέψεις και τη σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου, τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο είναι: α) Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον, β) Το μυστήριον του Γάμου και τα κωλύματα αυτού, γ) Το αυτόνομον και ο τρόπος ανακηρύξεως αυτού, δ) Η σπουδαιότης της νηστείας και η τήρησις αυτής σήμερον, ε) Η αποστολή της Εκκλησίας εν τω συγχρόνω κόσμω, στ) Η Ορθόδοξος διασπορά.

Ο Σύνδεσμος των θεολόγων της Κρήτης, με την ευλογία και τη στήριξη της ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, προγραμματίζει την ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των θεολόγων και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας για τη σπουδαιότητα του γεγονότος και τη σημασία του για την Εκκλησία και τον κόσμο.

Εισηγητές της ημερίδας είναι:
-Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Προετοιμασία-Προοπτικές».
-Πέτρος Βασιλειάδης, Ομ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και η αποστολή της στον κόσμο».
-Πρωτ. Αυγουστίνος Μπαϊρακτάρης, Επίκουρος Καθηγητής Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας και το ζήτημα των διαχριστιανικών διαλόγων: Ανάλυση, δυσκολίες, προοπτικές».

Στο πλαίσιο της ημερίδας, επίσης, θα γίνει τιμητική αναφορά στον αείμνηστο Ιωάννη Κουμεντάκη, θεολόγο - συγγραφέα, ο οποίος υπήρξε εκπαιδευτικός με αξιόλογη προσφορά στο Ρέθυμνο και τα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου. Για το πρόσωπο και το έργο του θα μιλήσει οΜιχάλης Τζεκάκης, θεολόγος, πρ. Διευθυντής Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Ιωάννης Κουμεντάκης: Ένας χαρισματικός θεολόγος εκπαιδευτικός που άφησε ίχνη».

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων προσκαλεί τα μέλη του και όλους τους θεολόγους της Κρήτης να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ