Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Εκστρατεία του Avaaz.org: Να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες

&Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου… άνοιξαν την αγκαλιά τους και τις καρδιές τους στα παιδιά, τους άντρες και τις γυναίκες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο. 

Είναι εκεί κάθε μέρα για να προσφέρουν στεγνά ρούχα, νερό, φαΐ και καταφύγιο, και συχνά ρισκάρουν και την ίδια τους τη ζωή στα παγωμένα νερά για να τους σώσουν τους συνανθρώπους. 

Με τις πράξεις τους κατάφεραν να πνίξουν τον φόβο και τον ρατσισμό σε ένα τσουνάμι αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που άγγιξε όλο τον πλανήτη. Τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να τους βοηθήσουμε να αναγνωριστούν. 

Ένα μέλος του Avaaz ξεκίνησε μια ψηφοφορία για να ζητήσει να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου, και ήδη έχει γίνει μεγάλη είδηση. 

Υπογράψτε εδώ:
https://secure.avaaz.org/el/nobel_to_greek_islanders/

ή εδώ:
2 σχόλια:

Γιώργος Π. Πολίδης είπε...

Είναι γελοία η πρόταση διότι αυτό που κάνουν οι νησιώτες είναι αδιακρισία και ασύδοτος φιλανθρωπισμός, καθώς τους καθιστά μέρος του τελικού αποτελέσματος του φαινομένου εισόδου στην Ευρωπαϊκή επικράτεια παράτυπων μεταναστών, τελικό αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται από ανησυχία, αναστάτωση των λαών, ένταση, φόβο και κοινωνικές ταραχές, έως πρόσφατα τις τελευταίες μαζικές εγκληματικές ενέργειες στην Κολωνία και άλλες Γερμανικές μεγαλουπόλεις όπως επίσης και σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Για ποια Ειρήνη, λοιπόν, ομιλούμε αξιώνοντας μάλιστα την επιβράβευση με την ανώτερη παγκόσμια διάκριση;;;

B Pera είπε...

Θα μας επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Εξάλλου η διαφωνία είναι θεμιτή και ο διάλογος απαραίτητος. Δεν συνηθίζουμε να λογοκρίνουμε σχόλια. Αυτό όμως σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τους χαρακτηρισμούς σας.

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ