Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ (ΑΥΤΟΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ)


Ο ονοματοδότης και μόνιμος "ελκυστής" του ιστολογίου μας: το σπουδαίο πόνημα του καταξιωμένου στοχαστή Θ.Ι.Ζιάκα Πέρα από το άτομο: Το αίνιγμα της ελληνικής ταυτότητας Γενική Εισαγωγή, εκδόσεις Αρμός, Αθήνα 2003, ISBN: 960-527-275-Χ.

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2009 ξεκινήσαμε δειλά-δειλά το ταξίδι μας στη μπλογκόσφαιρα. Μάθαμε πολλά έκτοτε...Κάναμε φίλους, γνωρίσαμε τα καλά και τα κακά του διαδικτύου...Μάθαμε απ' τα λάθη μας...

Ακολούθησαν στις 15 Οκτωβρίου του 2009 οι "Αναγνώσεις": ένα ιστολόγιο για τα αγαπημένα μας θύραθεν βιβλία  (κοινωνικών επιστημών, πολιτικών επιστημών, λογοτεχνίας και ποίησης) -αν και δε λείπουν και βιβλία άμεσου θεολογικού ενδιαφέροντος.
Από τις 22 Ιουλίου 2010 το ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ φιλοξενείται και στη Wordpress : η αρχική ιδέα ήταν να υπάρχει και εκεί ένα back up λόγω κάποιων μικροπροβλημάτων που είχε εκείνη την εποχή παρουσιάσει ο blogger. Γρήγορα όμως λόγω έλλειψης χρόνου  εξελίχθηκε σε χώρο με τη δικιά του οιονεί "αυτονομία", με λιγότερες αλλά ενδιαφέρουσες (θέλουμε να πιστεύουμε) αναρτήσεις.

Το ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ συμμετέχει και σε δυο συλλογικά ιστολόγια:
http://foymara.blogspot.gr

Μολονότι το blogging θεωρείται πλέον από πολλούς ντεμοντέ λόγω της έκρηξης των social media, εμείς συνεχίζουμε (για όσο αντέχουμε και όσο ο χρόνος θα μας το επιτρέπει) επιλέγοντας καλή ελληνική και ξένη μουσική, ενδιαφέροντα άρθρα από το απέραντο ωκεανό του διαδικτύου και -σπανιότερα- με κάποιες σκέψεις δικές μας.
Προσπαθούμε όσο μπορούμε όλα αυτά τα χρόνια να κρατάμε σε ένα επίπεδο το ιστολόγιο. Γι' αυτό το λόγο τα σχόλια δεν εμφανίζονται αμέσως, αλλά αναρτώνται μετά από έλεγχο (αυτό μάλλον ξενίζει πολλούς-ίσως όχι αδικαιολόγητα- εξ ου και δεν υπάρχουν πολλά σχόλια, αλλά δεν γίνεται αλλιώς: έχουμε και ΖΩΗ, δεν μπορούμε να διημερεύουμε επί 24ωρου βάσεως στον κυβερνοχώρο). 

Για όσους έχουν "αργές" συνδέσεις: μπορούν να δουν τις δυναμικές προβολές του ιστολογίου (ΚΛΙΚ ΕΔΩ). Η αλήθεια είναι ότι το ιστολόγιο είναι κάπως "βαρύ". 'Εχουμε προσπαθήσει κατά καιρούς να το "ελαφρύνουμε" κατά το δυνατόν.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αναγνώστες και τους σχολιαστές του ιστολογίου καθώς και όσους μας εμπιστεύθηκαν κατά καιρούς κείμενα τους προς δημοσίευση. Η εμπιστοσύνη τους μας τιμά ιδιαίτερα.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EfmXN-fS2fA


2 σχόλια:

Sophia Siglitiki Drekou είπε...

4 χρόνια μας προσφέρατε μόνο ψυχωφελείς αναρτήσεις με πλούσιο έργο. Παρακαλώ να συνεχίσετε το αυτό και άλλα 104 χρόνια. Σας ευχαριστώ πολύ για το ωφέλιμο υλικό σας.

B Pera είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια. Καλή συνέχεια!

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ