Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Ανθολόγιον 143: Ο Ν.Γ.Πεντζίκης για τον Γέροντα Παΐσιο


Άλλη γυναίκα, της περιοχής του Γρηγοριάτικου Μετοχιού της Νέας Ευκαρπίας, υπέφερε από ημικρανίες επίμονες. Ακτινογραφικώς διεπιστώθη ύπαρξη όγκου, που θα' πρεπε να της ανοίξουν το κρανίο για να επιχειρηθεί η εξαγωγή αυτού, και αν μεν η μορφή του όγκου ήταν καλοήθης θα μπορούσε να επιζήσει, διαφορετικά θα ήταν καταδικασμένη, και το σημαντικό ποσό που θα χρειαζόταν για την επέμβαση θα δαπανόταν δίχως κανένα όφελος. Έμεινε επι καιρό να υποφέρει, δίχως καν να σκέφτεται πως θα μπορούσε να εξοικονομήσει τα απαιτούμενα χρήματα, μέχρι που, διαβάζοντας το βιβλίο σεβασμίου αγιορείτη για το βίο του πνευματικού του πατέρα Αρσενίου του Καππαδόκη, τον επικαλέσθηκε: "Χατζηεφέντη, εσύ που και τουρκάλες βοήθησες, βοήθα και μένα". Είδε λοιπόν σε όραμα να την πλησιάζει, όχι ο ίδιος ο Όσιος, αλλά ο Βιογράφος του μοναχός [ενν. τον Πατέρα Παΐσιο]. Της έσιαξε από κάθε μεριά της κεφαλής τα μαλλιά, άγγιξε το κέντρο της επαφής της κόμης με το μέτωπο και, αφού της είπε ότι θα γίνει καλά, έγινε.

[Ν.Γ. Πεντζίκης, Υδάτων Υπερεκχείλιση, εκδ. Παρατηρητής, Θεσσαλονίκη 1988, σελ.332]


***
Το ανωτέρω  απόσπασμα παρατίθεται στο βιβλίο:  Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης (επιμ.), Από το τραπέζι του Γέροντος Παϊσίου, εκδ. Σοκόλη-Κουλεδάκη, β' έκδοση, Αθήνα 2010, σελ. 58.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ