Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΈχω την αίσθηση ότι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών μόνο λύση δεν δίδει στο γνωστό πρόβλημα της Μέσης Εκπαιδεύσεως. Αντιθέτως θα οδηγήσει τις περισσότερες ειδικότητες σε 2 και 3 σχολεία. Με δεδομένο μάλιστα ότι ενοποιήθηκαν πολλές περιοχές μεταθέσεως, κάλλιστα κάποιος που είναι π.χ. στη Θεσσαλονίκη θα κληθεί να συμπληρώνει στην...Καβάλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Αύξηση σημαίνει επίσης mutatis mutandis νέα "μείωση"(ισοδύναμη) μισθού κατά 10%.

Ταυτόχρονα πάνω από 12000 αναπληρωτές οδηγούνται στην απόλυση...

Για διορισμούς νέων εκπαιδευτικών βέβαια ούτε λόγος (αυτό είναι "λαϊκισμός")...Δεν έχει δικαίωμα, μ' άλλα λόγια, να ελπίζει ότι θα διοριστεί -έστω και ως "όμηρος"/αναπληρωτής- ένας νέος επιστήμονας...
Και βεβαίως όλα αυτά εν μέσω "αξιολογήσεως" και με το βραχνά των υποχρεωτικών μεταθέσεων για όσους "περισσεύουν" στον ορίζοντα...Οικογένειες υπό διάλυση και οι εκπαιδευτικοί καθίστανται οιονεί "φαντάροι"...O tempora! O mores!

Προσέτι, μια συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, που όλως τυχαίως (;) έχει στις τάξεις της πολλούς εκπαιδευτικούς, τραβά "όλη τη λάντζα" (γιατί άραγε;) και  αποδεικνύεται "βασιλικότερη του βασιλέως", όπως σωστά επισήμανε o φίλος Νοσφεράτος.

Και για να τα λέμε όλα: διαφωνώ κάθετα με την επικείμενη απεργία μέσα στις Πανελλήνιες... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ