Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: 18η Παρουσίαση Εκκλησιαστικών Ειδών

Από την Κυριακή 26 έως την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 πραγματοποιείται η 18η Παρουσίαση Εκκλησιαστικών Ειδών - Ιερών Αντικειμένων και Χειροποίητων κατασκευών «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».
Στην Θεσσαλόνικη, στον εκθεσιακό χώρου του Ο.Λ.Θ. (Κτίριο Γ, είσοδος απο ΠΥΛΗ 1), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν μοναδικές δημιουργίες της βυζαντινής τέχνης και παράδοσης.
Επιλεγμένοι καλλιτέχνες - δημιουργοί θα παρουσιάσουν: ασημένιες και ασημόχρυσες εικόνες, αγιογραφίες, βυζαντινή ζωγραφική, ψηφιδωτά, ξυλόγλυπτα, εκκλησιαστικά είδη, μπρούτζινα, πολυελαίους, μανουάλια, συρματερά, ιερά σκεύη, ιερά άμφια, ιερατικά υφάσματα, χρυσοκεντήματα, εκδόσεις και άλλα απαραίτητα για την ευταξία και την λειτουργία των Ιερών Ναών και Μοναστηρίων.
Παράλληλα πραγματοποιείται η ομαδική εικαστική έκθεση βυζαντινής τέχνης με τίτλο «ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ», όπου καλλιτέχνες απο τους χώρους της βυζαντινής αγιογραφίας, μικροτεχνίας, χρυσοκεντιτικής και χαρακτικής παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους.
Οι επισκέπτες την Δευτέρα 27 Μαίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, με ομιλίες για τα εκκλησιαστικά μουσικά όργανα, προβολές ντοκυμαντέρ για τα άχραντα πάθη του Κυρίου, για τα προσκυνήματα των Αγίων τόπων, για τον τρόπο που κτυπούν τις καμπάνες οι μοναχοί του Αγίου Όρους και παρουσίαση για τα μηνύματα της καμπάνας στον σύγχρονο Ορθόδοξο κόσμο κ.α.

Η «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»  τελεί υπο την ευλογία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και υπο την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και διατηρώντας τη μοναδικότητά της, αποτελεί το εκκλησιαστικό και πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς και σας προκαλεί να την επισκεφθείτε.

***

Μέ τίτλο «ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ» πραγματοποιείται η ομαδική  εικαστική έκθεση Βυζαντινής Τέχνης απο την Κυριακή 26 έως την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 στην Θεσσαλόνικη, στον εκθεσιακό χώρου του Ο.Λ.Θ. (Κτίριο Γ).
Εικαστικοί  καλλιτέχνες απο τούς χώρους της Βυζαντινής Αγιογραφίας, Μικροτεχνίας, Χρυσοκεντητικής και Χαρακτικής παρουσιάζουν τίς  δημιουργίες τους με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της Βυζαντινής Τέχνης και της Ορθόδοξης Πνευματικότητας:
Βεράνης Γιάννης, Γκίνης Αντώνης, Διακοβασίλη Νίνα, Καλομοίρης Αντώνης, Κρυστάλλη Ελένη, Σημιτζή Ντορέττα, Τσουκαλά Μαρία, Κλαούδια Ρεστέπο, Μεταξά Αναστασία, Σαντά Παναγιώτα, Σηφακάκη Αικατερίνη.

Συντονιστής της έκθεσης είναι ο Βυζαντινολόγος Καθηγητής κ.Θεοχάρης Προβατάκης, διευθυντής, συντονιστής ε.τ. του Υπουργείου Πολιτισμού. Η όλη διοργάνωση χορηγείται στά πλαίσια της 18ης Παρουσίασης Εκκλησιαστικών Ειδών « ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ 2013

11:30 Προβολή έγχρωμων διαφανιών: 117 Προσκυνήματα των Αγίων Τόπων απο τον Βυζαντινολόγο Καθηγητή κ. Θεοχάρη Προβατάκη, διευθυντή, συντονιστή ε.τ. του Υπουργείου Πολιτισμού
12:30 Προβολή έγχρωμων διαφανιών: Καμπάνες και Μηνύματα στον Ορθόδοξο κόσμο
απο τον Βυζαντινολόγο Καθηγητή κ. Θεοχάρη Προβατάκη, διευθυντή, συντονιστή ε.τ. του Υπουργείου Πολιτισμού
17:00 Τα Εκκλησιαστικά Μουσικά όργανα διαχρονικά στην Ορθοδοξία
απο τον Βυζαντινολόγο Καθηγητή κ. Θεοχάρη Προβατάκη, διευθυντή, συντονιστή ε.τ. του Υπουργείου Πολιτισμού
18:00 Προβολή Ντοκυμαντέρ: Πως κτυπούν τις καμπάνες οι μοναχοί του Αγίου Όρους
Γαλλική παραγωγή σε συνεργασία με τον Βυζαντινολόγο Καθηγητή κ. Θεοχάρη Προβατάκη
19:00 Προβολή Ντοκυμαντέρ: Εκ των Αχράντων Παθών
«Εν Ιερουσαλήμ»
απο τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Παύλο Ντούρο
Παραγωγής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος
Πνευματικό Κέντρο Αγιος Φώτιος 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ