Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Κρήτη σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος


[πηγή: Cretalive]

Η Κρήτη υποδέχεται σήμερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος έρχεται ως επίσημος προσκεκλημένος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί μοναστήρια , αλλά και να συναντηθεί με τον κλήρο, τους μοναχούς, τους φορείς, αλλά και τους πολίτες


Ο κ. Βαρθολομαίος αναμένεται να αφιχθεί στα Χανιά στις 6.30  το απόγευμα.

Λίγο μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι, ενώ την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα εγκαινιάσει το καθολικό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής,  στο Βαρύπετρο και το απόγευμα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αγία Κυριακή Βαρυπέτρου.


Η άφιξη του κ. Βαρθολομαίου στο Ρέθυμνο θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη , θα ακολουθήσουν δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και τα εγκαίνια της αίθουσας του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης.

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης, θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή. Θα ακολουθήσει σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη και θα εγκαινιάσει την έκθεση αγιογραφίας των αγιογράφων της Μητρόπολης στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ, στην οποία θα εγκαινιάσει την ανακαινισθείσα αίθουσα στη μνήμη του αειμνήστου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτου Συλλιγαρδάκη και τέλος την Ιερά Μονή Αρκαδίου, όπου θα εγκαινιάσει τις ανακαινισθείσες αίθουσες, που θα φιλοξενήσουν το νέο μουσείο του ιστορικού Μοναστηριού.

Η επίσκεψη του Παναγιωτάτου  στο Ρέθυμνο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αρσανίου

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προσφωνήσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.
Την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το πρωί ο κ. Βαρθολομαίος θα εγκαινιάσει το 'Τσατσαρωνάκειο" Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ενώ λίγο αργότερα θα ευλογήσει την ποδοσφαιρική ομάδα του Πλατανιά και το μεσημέρι στις 12 θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Επίσης, στις 3.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ