Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Δρομολόγιο ΤΑΞΙ για την καρδιά και την αγάπη!...Ομιλία της μοναχής Πορφυρίας (πρώην οδηγού ταξί) στο Ρέθυμνο, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου
Γεμάτη αγάπη για το Θεό και το συνάνθρωπο μια απλή οδηγός ταξί αγωνίστηκε, πίσω απ’ το τιμόνι, στους πολύβοους δρόμους της Αθήνας, να βοηθήσει τους επιβάτες της να βρουν τη λύση στα προβλήματά τους.
Είδε κι άκουσε πολλά και πολλοί, συζητώντας μαζί της, είδαν τη ζωή με άλλα μάτια… Σήμερα είναι μοναχή, με το όνομα Πορφυρία (έγινε μοναχή μετά από μια συγκλονιστική ανατροπή στη ζωή της, που συνοδεύτηκε από εκπληκτική θεία επέμβαση). Κατέγραψε διακριτικά κάποιες από τις εμπειρίες της στο βιβλίο «Ταξιδεύοντας στα τείχη της πόλης».
Η μοναχή Πορφυρία θα επισκεφτεί το Ρέθυμνο, θα μας μιλήσει και θα συζητήσει μαζί μας την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Αγίου Γεωργίου Πεταλιώτη (Καλλιθέα, Ρέθυμνο). Την εκδήλωση διοργανώνει ο «Ορθόδοξος Εκκλησιαστικός Οίκος» (βιβλιοπωλείο) Γεωργίου Λιουδάκη και θα την προλογίσει ο θεολόγος Θεόδωρος Ρηγινιώτης.

Παραθέτω ένα ελάχιστο απόσπασμα από το βιβλίο της, που το θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμο για όλους, αφού μπορεί κάθε αναγνώστης να δεις τον εαυτό του να καθρεφτίζεται σε κάποιες σελίδες του:


[...] - Μπράβο, παιδιά, συγχαρητήρια! Παιδιά, τώρα μου θυμίσατε μια κοπέλα από το Πέραμα. Την είχα πάρει στο ταξί περίπου πριν από ένα χρόνο και, ύστερα από αρκετή συζήτηση, μου υποσχέθηκε πως θα έκανε αποτοξίνωση. Ας είναι καλά, όπου κι αν βρίσκεται αυτό το γλυκό και πονεμένο κορίτσι!


Ξαφνικά, ακούω πίσω την κοπέλα να κλαίει με λυγμούς.

Σταμάτησα δεξιά. Γύρισα προς το μέρος της:

- Τι έχεις, κορίτσι μου; μπορώ να κάνω κάτι για σένα;

- Όχι, μου λέει μέσα από τα αναφιλητά της. Όμως εγώ είμαι αυτή που λέτε και κράτησα την υπόσχεσή μου!

- Εσύ;

- Ναι, εγώ!

Κατέβηκα από το ταξί, κατέβασα και την κοπέλα, αγκαλιαστήκαμε και κλαίγαμε και οι δυο μαζί.

- Σ ευχαριστώ, σ ευχαριστώ, αγάπη μου! της έλεγα συνέχεια. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα πως θα κρατήσεις το λόγο σου.

- Μου έδωσες τόση δύναμη, που δεν γινόταν να μην κρατήσω τον λόγο μου. Εγώ σ ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες για μένα, τότε που μπήκα άγνωστη στο ταξί σου. Και βρήκα και πνευματικό, όπως μου είπες, και πάω και στην Εκκλησία.

Αυτή ήταν η ομορφότερη ημέρα της ζωής μου μέσα στο ταξί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ