Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

FLASHNEWS:Στους «Αγανακτισμένους» ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης π. ΕιρηναίοςΠηγή βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=iye1ev53N0o&feature=player_embedded#at=91
Πηγή: FLASHNEWS

Στο πλευρό των αγανακτισμένων πολιτών του Ηρακλείου βρέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

Ο αρχιεπίσκοπος απάντησε σε ενστάσεις που δέχτηκε από τους πολίτες για τη στάση της εκκλησίας στην περίοδο της κρίσης.

Κάποιος από τους συγκεντρωμένους είπε πως η εκκλησία θα έπρεπε να φορολογείται και να συνεισφέρει από το μεγάλο της εισόδημα στην αντιμετώπιση της κρίσης ενώ κάποιος άλλος είπε πως με το εγκόλπιο που φοράει στο στήθος του ο αρχιεπίσκοπος μπορούμε να ταΐσουμε όλη την Πλατεία.

Ο αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος πήρε τον λόγο και κάλεσε τον πολίτη να παραλάβει το εγκόλπιο και είπε πως το δωρίζει στην πλατεία ενώ σημείωσε πως δεν είναι μεγάλης αξίας ενώ επεσήμανε πως η φορολόγηση της εκκλησίας είναι αντίστοιχη με αυτή όλων των πολιτών.

Την ώρα της παρουσίας του αρχιεπισκόπου στην πλατεία συζητείτο το οργανωτικό ζήτημα και οι προτάσεις της οργανωτικής επιτροπής για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων καθώς και ζητήματα συντονισμού με το κίνημα των αγανακτισμένων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ο κ. Ειρηναίος εξέφρασε την υποστήριξη της εκκλησίας στο κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως παρά το προχωρημένο της ώρας και της ηλικίας του παρέμεινε επί μακρόν όρθιος ακούγοντας τις τοποθετήσεις μεγάλου μέρους των ομιλητών.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ