Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Παναγιώτης Ασημακόπουλος,Πανάρετος vs Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας

Καλά το λέει ο λαός: «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα». Αποφάσισε ξαφνικά ο υφυπουργός Παιδείας να μην εισαχθούν φέτος φοιτητές στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρώτο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι πρόκειται για μια άδικη, αυθαίρετη και αυταρχική απόφαση, σύνηθες δείγμα γραφής του Υπουργείου Παιδείας, τον τελευταίο καιρό.
Εκεί όμως που είναι να γελάει κανείς (και εφαρμόζεται και η παραπάνω λαϊκή ρήση) είναι στη «θεμελίωση» της απόφασης αυτής. Εξαναγκάστηκε – λέει – ο κύριος Πανάρετος να πάρει αυτή την απόφαση εξαιτίας σκανδάλων και φαινομένων οικογενειοκρατίας που παρουσιάστηκαν στο τμήμα.
Σε ένα κόμμα και σε ένα σάπιο πολιτικό σκηνικό που όζει από σκάνδαλα τεραστίου μεγέθους μιλούν για σκάνδαλα στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας. Όχι ότι δεν υπάρχουν, αλλά δεν είναι ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα από αυτά που συναντάς σε άλλες σχολές, οι οποίες θα δεχθούν κανονικά εισακτέους φέτος. Και ηθικοί αυτουργοί είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί που έφτασαν εκεί την κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά την μεταπολίτευση. Αυτοί εισήγαγαν την απουσία ελέγχου και ώθησαν και καλλιέργησαν την κομματοκρατία που λύνει και δένει. Μήπως να μην πάρει εισακτέους και η Βουλή λόγω των σκανδάλων που την ταλανίζουν; Για να είστε δίκαιος, κύριε Πανάρετε, δεν το προτείνετε; Έτσι, για να δούμε πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά του λαού. Εσάς δεν σας ακουμπάει, αφού δεν είστε κοινοβουλευτικός.
Σε ένα κόμμα όπου ο Γεώργιος έβαλε τον Αντρέα και αυτός το Γιωργάκη, σε ένα πολιτικό σκηνικό όπου ο Κωνσταντίνος έβαλε τη Ντόρα και τον Κυριάκο και ο θείος Κωνσταντίνος έβαλε τον ανιψιό Κώστα, μιλάνε για οικογενειοκρατία. Οϊμέ, οϊμέ…. Γιατί τώρα, σε όσους έχουμε περάσει από τα Πανεπιστήμια και ακούμε τη λέξη «οικογενειοκρατία» πάει το μυαλό μας πρωτίστως στις Ιατρικές σχολές; Εκεί, κύριε Πανάρετε και άλλοι κήρυκες της ηθικής, θα πέσει μαχαίρι και έλεγχος; Εάν κρίνουμε από το ποσοστό των βουλευτών, πολιτευτών και κομματικών δορυφόρων που προέρχονται από τις σχολές αυτές, είναι μάλλον απίθανο να ακούσουμε τον παραμικρό υπαινιγμό. Υπάρχει κι άλλη λαϊκή ρήση εκτός από το γάιδαρο και τον πετεινό. Αυτή που λέει για τους κόρακες. Ακόμη κι ένας μη κοινοβουλευτικός υφυπουργός Παιδείας δεν θα ψελλίσει τίποτε, γιατί βασίζεται στο κομματικό καταστημένο και αναδεικνύεται από αυτό.
Κακόμοιρε πετεινέ, πόσα θα ακούσεις ακόμη; Όταν αρχίσεις να τσιμπάς, να δούμε πού θα κρυφτούν κάποιοι…
Π. Ασημακόπουλος
πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ