Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Ο Καισαριανής Δανιήλ για την Κάρτα του Πολίτη

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμμητού π. Δανιήλ κατέθεσε με έγγραφο του στην Ιερά Σύνοδο τις απόψεις του για την «Κάρτα του Πολίτη» που έχουν ως εξής:
1. Η «Κάρτα του Πολίτη» δεν πρέπει να έχει εμφανώς η αφανώς και κατ’ ουδένα τρόπο να αναμειγνύεται σ’ αυτή ο αριθμός του Αντιχρίστου 666.
2. Πέραν της καταγραφής των στοιχείων της ταυτότητος του πολίτη να μην καταγράφωνται σ’ αυτή προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες, τις οποίες η Δημόσια Διοίκηση έχει ούτως η άλλως καταγεγραμμένες για τον πολίτη στα Αρχεία των διαφόρων Κρατικών Υπηρεσιών.
3. Η «Κάρτα του Πολίτη» να μην επιδέχεται περαιτέρω επεξεργασία από διάφορες Κρατικές Υπηρεσίες η κέντρα εξουσίας και διαχειρίσεως πληροφοριών.
4. Οι υπάλληλοι που θα χειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα και τα Αρχεία να είναι διαβαθμισμένοι, όπως και η ηλεκτρονική αποθήκευσή τους για την προστασία του πολίτη από κακόβουλες αλλοιώσεις και επεμβάσεις.
5. Να μην υπάρχει δυνατότητα μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων επεμβάσεως οιουδήποτε στην προσωπικότητα, στην βούληση, στα συναισθήματα, στις απόψεις του πολίτη με σκοπό την αλλοίωσή τους η την χειραγώγησή του.

Πηγή: http://www.imkby.gr/greek/announcement/anakinosikartapoliti.htm  
&amen.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ