Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "STREET RED" ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ATHENS PHOTO FESTIVAL(11-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ) ΚΑΙ Jonnek Jonneksson(1-22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, 20:00
Διάρκεια: 11 Οκτωβρίου - 30 Οκτωβρίου 2010
Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 10:00-21:00 & Σα 10:00-18:00
Χώρος: IANOS Σταδίου 24
φωτό: Λουκάς Βασιλικός


Ο IANOS  συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στο Athens Photo Festival, παρουσιάζοντας την φωτογραφική δουλειά του Λουκά Βασιλικού από τις 11- 31 Οκτωβρίου 2010 και του Jonnek Jonneksson από την 1- 22 Νοεμβρίου 2010.
Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται εκδήλωση για τις δύο συμμετοχές του Φεστιβάλ, στις 20.30, στο café του βιβλιοπωλείου (Σταδίου 24).
Διάρκεια: 11 Οκτωβρίου- 22 Νοεμβρίου
Ο Λουκάς Βασιλικός γεννήθηκε το 1975 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1996 μετακόμισε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται μόνιμα. Το 2006 παρακολούθησε ένα φωτογραφικό σεμινάριο του Μάνου Λυκάκη και έτσι μπήκε στον κόσμο της φωτογραφίας. Από τότε άρχισε να ασχολείται καθημερινά με τη φωτογραφία δρόμου, που είναι και η μεγάλη του αγάπη. Έχει συμμετάσχει σε  ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Κωνσταντινούπολη. Το 2009 συμμετείχε στο Αthens Photo Festival στους νέους φωτογράφους. Επίσης έχει παρουσιάσει φωτογραφίες του σε 3 λευκώματα μαζί με άλλους φωτογράφους.
Φωτογραφίζοντας στον δρόμο, έχεις την αίσθηση του θεατή σε μια παράσταση η οποία σκηνοθετήθηκε και παίζεται μόνο για σένα, οι πρωταγωνιστές, τα σκηνικά, τα δρώμενα υπάρχουν εκεί για τα μάτια σου μόνο.… Παραφράζοντας την επιγραφή από το «μαγικό θέατρο» του Λύκου της στέπας του ‘Ερμαν ‘Εσσε, οι δρόμοι είναι ένα θέατρο «μόνο για φωτογράφους». Και εσύ - ο φωτογράφος, είσαι εκεί, για να γίνεις από θεατής μάρτυρας, αφηγητής ιστοριών που άλλοτε συναρπάζουν, άλλοτε συγκινούν, αλλά πάντοτε αφηγούνται μικρές ιστορίες, πράξεις μιας αόρατης παράστασης όπου το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί.

Ο Jonnek Jonneksson είναι επαγγελματίας φωτογράφος με βάση το Βερολίνο της Γερμανίας.
Είναι 35 χρονών και ξεκίνησε να φωτογραφίζει το 2006. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά, εφημερίδες και ειδικές εκδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, και έχει εκδόσει λεύκωμα με τίτλο “Βαρανάσι”. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και την Γερμανία και μέρος της δουλειάς του φιλοξενεί η γκαλερί You-and-Art στην Ζυρίχη. Το 2007 πραγματοποίησε ατομική έκθεση φωτογραφίας στην κεντρική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο θέατρο Ολύμπια, παρουσιάζοντας την δουλειά του από backstage σε όπερα, μπαλέτο και πειραματική σκηνή της Αθήνας. Το 2008 η δουλειά του σχετικά με το AIDS/HIV στην Νότιο Αφρική προτάθηκε για το βραβείο «Unicef Photo of the Year”. To 2009 η Εθνική Λυρική Σκηνή εξέδωσε εκπαιδευτικό βιβλίο εικονογραφημένο αποκλειστικά με φωτογραφίες από την δουλειά του σχετικά με την όπερα και το μπαλέτο. Το 2010 η δουλειά του σχετικά με την δεξαμενή επισκευής πλοίων στο Cape Town, επιλέχθηκε στους 8 finalist για το Cedefop Photomuseum Award.
Στην έκθεση συμμετέχει με την θεματική της καντίνας. Το συγκεκριμένο πορτφόλιο πραγματεύεται τις καντίνες που βρίσκονται στους δρόμους της Ελλάδας.Φαγητό στο πόδι, στο χέρι στον δρόμο.

Πηγή: Ιανός & ATHENS PHOTO FESTIVAL


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ» εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ».

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ» εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ». Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους. Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

Αρχείο

Φίλοι κι αδελφοί

Παναγία Οδηγήτρια του Balamand (Λίβανος)

Παναγία Οδηγήτρια του Balamand (Λίβανος)

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, Ψυχὴ καὶ Χριστὸς σᾶς χρειάζεται...

Τοῦτο σᾶς λέγω πάλιν καὶ σᾶς παραγγέλλω: κἂν ὁ οὐρανὸς νὰ κατέβη κάτω κἂν ἡ γῆ νὰ ἀνέβη ἀπάνω κἂν ὅλος ὁ κόσμος νὰ χαλάση καθὼς μέλλει νὰ χαλάση σήμερον αὔριον, νὰ μὴ σᾶς μέλη τί ἔχει νὰ κάμη ὁ Θεός. Τὸ κορμὶ ἂς σᾶς τὸ καύσουν, ἂς σᾶς τὸ τηγανίσουν, τὰ πράγματά σας ἂς σᾶς τὰ πάρουν, μὴ σᾶς μέλη, δῶστε τα, δὲν εἶναι ἐδικά σας. Ψυχὴ καὶ Χριστὸς σᾶς χρειάζεται. Ἐτοῦτα τὰ δύο ὅλος κόσμος νὰ πέση, δὲν ἠμπορεῖ νὰ σᾶς τὰ πάρη, ἔξω ἂν τύχη καὶ τὰ δώσετε μὲ τὸ θέλημά σας. Αὐτὰ τὰ δύο νὰ τὰ φυλάγετε νὰ μὴν τύχη καὶ τὰ χάσετε.

Ἅγιος Κοσμᾶς Αἰτωλός, Διδαχὴ Γ' (ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ Ἰωάννη Β. Μενούνου, Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ Διδαχὲς καὶ Βιογραφία, ἐκδόσεις Ἀκρίτας, ζ' ἔκδοση, Ἀθήνα 2004, σελ.154)

Επισκέπτες από 17/9/2009

Free counters!

ΠΕΡΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Περί θεολογίας

Περί θεολόγων και Θρησκευτικών

ΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Θ. Ι. ΡΗΓΙΝΙΩΤΗ «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΘΕΟ»

Κ. ΤΣΑΤΣΟΣ, ΠΕΡΙ "ΕΙΔΙΚΩΝ"

Τοῦτο εἶναι τὸ δρᾶμα τῆς ἐποχῆς μας: ὅτι ἡ πρόοδος της δὲν βρίσκεται στὰ χέρια τῶν πνευματικῶν ἀνθρώπων, ἀλλὰ τῶν εἰδικῶν, ποὺ δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι πνευματικοὶ ἄνθρωποι.

Κωνσταντίνος Τσάτσος, Ἀφορισμοὶ καὶ διαλογισμοί, τέταρτη σειρά, εκδ. Βιβλ. τῆς Ἑστίας, Ἀθήνα 1972, σελ. 92.

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Μετεωρίτικη Βιβλιοθήκη

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΟΠΟΣ

Αξίζει να διαβάσετε

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ