Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

(AMEN): Σοβαρή η κατάσταση του Μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη

Πηγή: Amen
 
του Νίκου Παπαχρήστου
 
Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα, στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, ο Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης ο οποίος υπέστη εκτεταμένο εγκεφαλικό επεισόδιο,  που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας του δεξιού εγκεφαλικού ημισφαιρίου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ.Δημήτρη Τσόγκα  «η κατάσταση του ασθενούς είναι σοβαρή, η καρδιά και τα νεφρά λειτουργούν, oι πνεύμονες παρουσιάζουν ένα πρόβλημα, δεν σιτίζεται και δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον». Όπως μας δήλωσε ο κ.Τσόγκας «είναι ενθαρρυντικό ότι δεν έχει πυρετό».

Με αγωνία παρακολουθεί την πορεία της υγείας του κ.Αυγουστίνου και ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος. «Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή. Είναι και η ηλικία του. Έχεις όλες τις περιποιήσεις και την φροντίδα των ιατρών αλλά η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη» δηλώνει στο Amen. gr ο κ. Θεόκλητος και προσθέτει: «Για εμάς ο γέροντας είναι τόσο αγαπητός, υπηρέτησε 33 χρόνια, έκανε ένα σημαντικό έργο, ιδρύματα, ορφανοτροφεία, τόσα πολλά καλά έργα και όλος ο κόσμος έχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του. Όλοι προσευχόμαστε να τον βοηθήσει ο Θεός να το ξεπεράσει. Η σκέψη όλων είναι μαζί του».

Κοντά στον ηλικίας 104 ετών Ιεράρχη, που δίνει τη μεγάλη μάχη, βρίσκονται οι πατέρες, π. Ιερόθεος και π. Λαυρέντιος καθώς και πολλά πνευματικά του παιδιά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ