Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Επαναφορά Παλαιού Ημερολογίου στη Βουλγαρία;

Πηγή: Ρομφαία, 2-12-2009


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας ίσως αποφασίσει υπέρ της επαναφοράς του Ιουλιανού ημερολογίου, που σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να εορτασθούν στις 7 Ιανουαρίου αντί για τις 25 Δεκεμβρίου.
Ηλικιωμένοι Αρχιερείς ξεκαθάρισαν ότι το 2009 η Βουλγαρία ίσως εορτάσει τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου για τελευταία φορά, αν η Εκκλησία αποφασίσει να αποκηρύξει το Γρηγοριανό ημερολόγιο.
Στις 20 Δεκεμβρίου 2009, η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πρόκειται να συνεδριάσει για να εξετάσει το αίτημα μιας ομάδας πιστών και του ιερέα τους από το χωριό Chelopechene, οι οποίοι ζητούν να εορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου.
Επίσης να αναφερθεί ότι η αίτηση των πιστών και του ιερέα, υποβλήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2009.
O εντόπιος ιερέας Μάριος Δημητρώφ λειτουργούσε σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο τα τελευταία 20 χρόνια στην ενορία του, με ειδική άδεια του Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμου.
Εκείνοι που έκαναν την αίτηση, υπενθυμίζουν ότι μια παρόμοια περίπτωση επαναφοράς του Ιουλιανού ημερολογίου το 1997 επέσυρε τη στήριξη 5 επισκόπων.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι η Βουλγαρία στράφηκε στο Γρηγοριανό ημερολόγιο στα 1916 και εορτάζει τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου επειδή απεκατεστάθη «η εορτή των Χριστουγέννων» ως επίσημη αργία μετά το τέλος του κομμουνιστικού καθεστώτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ