Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Κύπρου Χρυσόστομος: "Ο Τάσσος δεν έχει εξαφανιστεί"


Τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου Β’,το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
Την πεποίθηση ότι παρά την κλοπή της σορού του, ο Τάσσος Παπαδόπουλος όχι μόνο δεν έχει χαθεί ούτε υλικά ούτε πνευματικά, αλλά «έχει χαραχτεί πιο βαθιά μέσα στις καρδιές όλων των Κυπρίων», εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ετήσιου μνημόσυνου του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο οποίο προέστη, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε ότι η Εκκλησία καταδικάζει αυτό το ανοσιούργημα και θα συμβάλει έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές.
Δήλωσε πως «αυτοί που έκαναν αυτό το ανοσιούργημα, δεν πέτυχαν τίποτε» ούτε τον αποπροσανατολισμό του λαού αλλά ούτε και τη διαίρεση του, προσθέτοντας πως «ο Τάσσος δεν έχει εξαφανιστεί» αλλά «είναι παρών» και πως «η αντίσταση του λαού γίνεται πιο δυναμική πλέον».
«Τέτοιες καταστάσεις και τέτοιες συμπεριφορές πιστεύω ότι ο λαός μας δεν θα επιτρέψει ποτέ να συμβαίνουν μέσα στην κυπριακή κοινωνία», είπε, σημειώνοντας παράλληλα πως θα «πρέπει από το λαό να πέσει βαρύς ο πέλεκυς πάνω σ’ αυτούς τους ανόητους».


 πηγή: Ρομφαία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ