Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Έντονες αντιδράσεις ιεραρχών για το θέμα του Σταυρού

Πηγή: amen.gr

του Αντώνη Τριανταφύλλου 

Έντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος από τις κινήσεις πολιτικών κύκλων αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων που σκοπό έχουν να επιβάλλουν ως τετελεσμένο την υποχρεωτική απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από όλα τα ελληνικά δημόσια καταστήματα (σχολικές αίθουσες, δικαστήρια και δημόσιες υπηρεσίες). 
Ως αστεία πράγματα και φαιδρότητες χαρακτηρίζει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ιερώνυμος μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας το θέμα που έχει προκύψει με τις εικόνες στις σχολικές αίθουσες και την προσφυγή της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχουν δικαιώματα όχι μόνο οι μειοψηφίες αλλά και οι πλειονότητες τόνισε υποστηρίζοντας ότι αν χρειαστεί το θέμα θα απασχολήσει τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Θέση για το θέμα έχει λάβει ήδη και ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος. Απευθυνόμενος σε πιστούς της Λαμίας εξέφρασε την άποψη ότι το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης των ιερών εικόνων από τις σχολικές αίθουσες θα αποτελέσει την καταστροφή της νεολαίας που δεν θα έχει σύμβολά για να την εμπνέουν και να την προστατεύουν.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στηλίτευσε την προσπάθεια ηγετικών στελεχών της ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» να ζητήσουν, χθες, κατά τη διάρκεια δίκης στο Εφετείο Αθηνών την απομάκρυνση των εικόνων και του Ευαγγελίου, βάσει της αποφάσεως του Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Υπενθυμίζεται ότι η Έδρα απέρριψε το αίτημά τους.

«Δυστυχώς για τους μη κυβερνητικούς κυρίους, ο αρμόδιος υπουργός στην Ιταλία προσέφυγε στα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστήρια και ήσκησε έφεση κατά της αποφάσεως για την αφαίρεση του Σταυρού με τον Εσταυρωμένο στα δημόσια σχολεία και καταστήματα στην Ιταλία» αναφέρει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του δηλώνοντας βέβαιος ότι «Οι Έλληνες δικαστές θα πράξουν το καθήκον τους».

Ο κ. Άνθιμος υπενθυμίζει ότι «Στην Ιταλία το 90% του πληθυσμού εδήλωσε με δημοσκοπήσεις ότι επιθυμεί να παραμείνει ο Εσταυρωμένος στα σχολεία και στα δημόσια γραφεία». Επισημαίνει μάλιστα πως «Στην Ελλαδική περίπτωση πιστεύομε ότι θα ληφθεί υπόψη η άποψη της πλειονοψηφία και όχι της μειοψηφίας. Διότι δυστυχώς μερικοί στην εποχή μας κόπτονται για τις μειοψηφίες και παραγνωρίζουν τα δικαιώματα των πλειονοψηφιών». Διερωτάται τέλος: «Που ακούσθηκε αυτή η αντίληψη και ποιοι την υποστηρίζουν στην πατρίδα μας; Προφανώς όσοι δεν σέβονται την ιερά Ορθόδοξη Παράδοση και δεν αγαπούν την πατρίδα μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ