Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

Οικουμενική εθνική μειονότητα

Πολύ ενδιαφέρουσα η στήλη του Δημ. Κούρτοβικ στα σημερινά ΝΕΑ.
Αναφέρει μεταξύ άλλων:
Ο Τηλέμαχος Κώτσιας γεννήθηκε στο χωριό Βρυσερά της Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο και ήρθε στην Ελλάδα το 1990, σε ηλικία 39 ετών. Κατορθώνει να εξιστορήσει το δράμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία χωρίς ίχνος εθνικιστικής μισαλοδοξίας ή εθνικής μεροληψίας.
Εύχομαι ολόψυχα να ωφελήσει τον Τηλέμαχο Κώτσια η αναπάντεχη μετακόμισή του σ΄ έναν εκδοτικό οίκο που δεν ταιριάζει, εκ πρώτης όψεως, στο συγγραφικό προφίλ του, έχει όμως άρτια οργάνωση, δραστήριο προσωπικό κι εγνωσμένη αποτελεσματικότητα στην προώθηση των βιβλίων του. Το εύχομαι επειδή ο Κώτσιας, παρά τη λογοτεχνική αξία του, την ενδιαφέρουσα θεματολογία του και την ιδιότυπη, για τα ελληνικά δεδομένα, ένταση της γραφής του, δεν έχει βρει ακόμα τη δέουσα αναγνώριση, ούτε από την κριτική (ώς έναν βαθμό) ούτε, και κυρίως, από το κοινό.
Θα μάθουμε τώρα αν αυτό οφειλόταν σ΄ ένα έλλειμμα εκδοτικής επένδυσης στον συγκεκριμένο συγγραφέα ή σε ασυμβατότητα της πεζογραφίας του με τις τρέχουσες λογοτεχνικές μόδες και τις γενικότερες διαθέσεις του ελληνικού αναγνωστικού κοινού.
 Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εγγραφή στο ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ μέσω Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

1. Οι ενυπόγραφες αναρτήσεις (άρθρα, ομιλίες, κριτικές βιβλίων, επιφυλλίδες, δοκίμια, μελετήματα κλπ) που φιλοξενούνται ή αναδημοσιεύονται στο ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν κατά κύριο λόγο τους συγγραφείς τους και όχι απαραίτητα το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ".

2. Τα σχόλια των αναγνωστών του ιστολογίου "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ" εκφράζουν τους ίδιους προσωπικά και όχι το ιστολόγιο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ". Σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων δεν θα δημοσιεύονται.

3. Υπάρχουν στο ιστολόγιο μας πολλές προτάσεις (σύνδεσμοι, links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites, blogs κλπ). Το ιστολόγιο μας δε φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων ή των σχολίων που γίνονται εκεί.

ΣΥΝ-ΙΣΤΟΛΟΓΕΙΝ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους 57 αη-Γιώργηδες της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΤΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΗ WORDPRESS

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αρχείο

Αξίζει να διαβάσετε

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ
Περίπλους στην ορθόδοξη πνευματικότητα

ΑΝΤΙΦΩΝΟ

ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Αχαρνών

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan

台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan
台灣基督東正教會 The Orthodox Church in Taiwan: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ

Ορθόδοξα ιστολόγια

ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ

Home of the Greek Bible

ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

ΟΟΔΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ